Z-szak: Ingyenes országos tájékoztató nyílt nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

Örömmel adunk hírt múzeumunk kezdeményezéséről, melynek keretein belül együttműködést alakítunk ki a tanárképzés területén 6 hazai egyetemmel (ELTE, DE, EKKE, NYE, PTE, SZTE) egy teljesen új tanárképzési stratégia népszerűsítése érdekében.

A Magyar Természettudományi Múzeum elkötelezett a természettudományok integrált szemléletű megközelítése és oktatása területén, emiatt támogatja a 2022 szeptemberében indult 5 éves osztatlan természettudomány-környezettan tanárszak (röviden Z-szak) népszerűsítését. Ennek a tanárképzésnek a célja, hogy segítséget adjon a pedagógusoknak az általános iskola felső tagozatán a természettudományok integrált szemléletű, korszerű szakmódszertani alapokon nyugvó oktatásához, szem előtt tartva az ökológiai fenntarthatóság elveit is.

A képzés az érettségi után álló fiatalok 5 éves képzése mellett lehetőséget biztosít a már több éve pályán lévő pedagógus kollégák szervezett továbbképzésére is rövidciklusú rendszerben (2, 4, illetve 6 féléves képzések).

Múzeumunk első, a szak bemutatását célzó rendezvényére 2023. január 20-án, pénteken 10-15 óra között kerül sor Magyar Természettudományi Múzeum Semsey-termében. Az ingyenes országos tájékoztató nyílt napra szeretettel várjuk a pedagógus kollégákat és a potenciálisan érdeklődő diákokat is. A rendezvényen sor kerül minden Z-szakot indító egyetem bemutatkozására, de emellett az érdeklődők ingyenes szakvezetéseken is részt tudnak venni. A szervezett programpontok mellett a rendezvény teljes ideje alatt lehetőség lesz a felsőoktatási intézmények képviselőivel történő személyes beszélgetésekre, kérdések feltevésére is, emiatt érdemes a nyílt nap bármely szakaszában becsatlakozni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk:

http://www.zeeszak.hu

Facebook: facebook.com/zeeszak

Instagram: @zeeszak