Múzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Természettudományi Múzeumban

 

Rendhagyó kertépítészet

 

Látogass el a Magyar Természettudományi Múzeumba, és építsd meg saját, örökké virágzó kertedet! Programunkon, ha elég ügyes és kitartó vagy, gyönyörű és egyedi dísztárgyakat készíthetsz, amelyekkel megajándékozhatod szeretteidet. Emellett különféle növényekkel is megismerkedhetsz. Nem utolsó sorban megtanulhatod a növényábrázolás fortélyait. Szeretettel várunk!

A „Hortus sempervirens – Kerner örökké virágzó kertje” című időszakos kiállításunkhoz kapcsolódó program.

Időpont: 2020.11.07. 10.00-16.00

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6., Kupolacsarnok

A programra elsősorban a felnőtt jelentkezőket várjuk!

 

Őszi Természetbúvár tábor

 

Időtartam: 2020. október 26-30.

Tervezett helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6., Mélyraktár, Tetőtér, gyűjtemények, Foglalkoztatók

A pincétől a padlásig: a múzeum az őszi szünet idejére két párhuzamosan induló csoporttal Természetbúvár tábort szervez.

Részletekért kattintson a képre!

 

Halloween program 2020

Rémségek halloweenja

 

Borzongjatok velünk október 31-én 14-20 óráig a Magyar Természettudományi Múzeum Halloween rendezvényén! Eseményünkön játékos formában nyerhetsz bepillantást a növények gyógyító- és mérgező hatástanába, megismerhetsz ásványokat és találkozhatsz az állatvilág legveszélyesebb fajaival. Programunkon minden látogatót beavatunk az emberi és állati csontmaradványok rejtelmeibe. Ha sikeresen helyt állsz a Druida tanács előtt, megkóstolhatod a kelta papnők varázsfőzetét is! A bátor, és elszánt felnőttek egy tetszhalottat is kiszabadíthatnak. Szeretettel várunk!

 

A múzeum 2020. október 31-én rendezi meg a múzeum halloweeni programját.

Időtartam: 14.00-20.00

Helyszín: Ludovika tér 2-6 Kupolacsarnok, Szabadulószoba (Szabadítsd ki a tetszhalottat!)

A program rövid leírása:

  1. Szabadítsd ki a tetszhalottat! - Szabadulószoba játék
  2.  „Nem szeretem” állatok játék
  3. Druida papnők szentélye: mérgező növényekről és gyógynövényekről, mérgező és veszélyes állatokról mesélünk a látogatóknak. Vendégeink játékos feladatokat oldhatnak meg különleges nyereményekért! Játékok: Mérgező növény- és gyógynövénykereső. Állati és emberi csontmaradványok játék.
  4. Kézműves program: tüskés gömbhal készítés, csipeszelés.
Rovat: