Időszaki kiállítások

SAUBERMACHER - AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2016.

2017. január 30-ig meghosszabbítva

Igazi, tartalmas családi program kicsiknek és nagyoknak! Idén 23. alkalommal rendezte meg a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége az év egyik legjelentősebb fotós eseményét : a Saubermacher - Az év természetfotósa c. pályázatot, amelyet ismét a Magyar Természettudományi Múzeumban lehet megtekinteni november 9. és december 31. között. Csodálatos képek mutatják be hazánk és a világ természeti szépségeit. Érdemes megnézni! 

A kiállított képek mindegyike megtalálható az Alexandra által kiadott "Az év természetfotói 2016" c. albumban, ami igazán szép és maradandó ajándék lehet minden család számára.

A HÓNAP MŰTÁRGYA JANUÁRBAN: Válogatás egzotikus szarvasbogarakból

A Magyar Rovartani Társaság és a Magyar Természettudományi Múzeum által indított internetes szavazás alapján az év rovara 2017-ben a nagy szarvasbogár (Lucanus cervus). A szarvasbogárfélék (Lucanidae) közé 1300 ma ismert faj tartozik. Fajszámát tekintve ez a kisebb bogárcsaládok közé számít – de összehasonlításként említsük meg, hogy a Föld összes ragadozó emlősfajának száma nagyjából 280, az erszényeseké mintegy 300, de a denevérek is legfeljebb 1000 fajt számlálnak.

Az egzotikus szarvasbogarak válogatása januárban megtekinthető a múzeum Ludovika téri fogadócsarnokában.

A szarvasbogarakról bővebben blogunkon olvashat. 

Dinókert – Dinoszaurusz szoborkiállítás

Hogyan éltek? Mit ettek? Hogyan nézhettek ki? Ha szereted a dinókat, biztosan foglalkoztatnak ezek a kérdések. Csisztu Péter és Peredy Zoltán szobrászművészek életnagyságú dinó-rekonstrukciói segítenek közelebb kerülni kedvenc lényeidhez.
A vendégkiállítás a múzeum kertjében külön belépőjeggyel tekinthető meg.
A kiállításon látható fajok:
Carnotaurus, Deinonychus, Dilophosaurus, Dimetrodon, Pachycephalosaurus, Protoceratops, Tenontosaurus, Therizinosaurus, Scelidosaurus, Styracosaurus