Kutatási témák

Tudományos munkánk alapját a gyűjtemények jelentik, célunk azok erősségeit (történetiség, taxonómiai és földrajzi lefedettség) kihasználva minél értékesebb teljesítmény felmutatása. A tudományos témák fő irányai a következők:

1. Gyűjteményeken alapuló kutatás, muzeológiai feldolgozás
2. Kárpát-medence és környéke jelenlegi és múltbeli bio- és geodiverzitása
3. Délkelet-Európa biodiverzitása
4. Kelet-Ázsia biodiverzitása
5. Szélesebb léptékű, világ szintű monografikus taxonómiai kutatások
6. Természetvédelmi célú kutatások
7. Tudománytörténeti kutatások

A kutatások egy része hazai és nemzetközi projektek keretében zajlik. Hazai támogatások közül az OTKA pályázatok a legfontosabbak. A természetvédelmi célú kutatások többsége megbízásos kutatási munka. Mindezek mellett számos kis költségigényű, a gyűjtemények sokrétű feldolgozására irányuló kutatás folyik, amelyek szintén sok rangos publikációt eredményeznek.

 

 

MÉG TÖBB TUDOMÁNYOS HÍR A MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUMTÓL

 

Tudományos hírek, kutatási eredmények, blogajánlók

Kedves Olvasónk! 
Amennyiben értesülni szeretne a Magyar Természettudományi Múzeum és tagintézményei tudományos tevékenységéről, az itt folyó kutatásokról és azok eredményeiről, kérjük, olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat, adja meg nevét és e-mail címét! 

Elolvastam az adatvédelmi tájékoztatót és hozzájárulok az adataim kezeléséhez.

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-85378/2015

* kötelező megadni

Kérjük válasszon, hogyan kíván értesülni a Magyar Természettudományi Múzeum híreiről!

A hírlevél alján található leiratkozás gombra kattintva bármikor, indoklás nélkül le tud iratkozni. E-mail címe törlését a hírlevélben megadott e-mail címen keresztül, elektronikus üzenetben is kérheti. A feliratkozás törlése egyben automatikusan az ön adatainak teljes körű törlését is jelenti.

A Mailchimp-et marketing platformunkként használjuk. Az alábbi gombra kattintva feliratkozhat, ezzel elismeri, hogy az Ön adatait feldolgozásra továbbítja a Mailchimp részére. További információ a Mailchimp adatvédelmi gyakorlatáról itt. információ