Természetbúvár szakkör

Következő szakkör november 10-én 15 órakor 

Madarat tolláról, tojásáról... 

A szakkörön a résztvevők megismerkednek az MTM Madárgyűjteményének legféltettebb kincseivel, a legöregebb Madárgyűjteményi példányokkal, és áttekintést kapnak 
Magyarország madárvilágáról. Részint a leggyakoribb, akár városi, kertvárosi környezetben is előforduló köznapi  fajoktól a hazai fauna legmagasabb fokon védett ritkaságaiig. 
Megtudják, milyen határozói bélyegek alapján különíthetők el a hasonló fajok egymástól. Mi a jelentősége a vedlésnek, milyen ivari kétalakúság jellemzi a hazai madárfaunát. A szakkörön Dr. Fuisz Tibor István, a Madárgyűjtemény vezetője gyarapítja a fiatal természetbúvárok ismereteit.

 

Kedves fiatal Természetbúvár!

Látogass el az Embertani Tár gyűjteményébe! Vegyél régészeti ásatásról előkerült emberi csontok tisztításában, kóstolj bele az antropológusok mindennapi munkájába! Nemet és elhalálozási kort becsülhetsz, érdekes patológiás eseteket tanulmányozhatsz, és ha erős idegzetűnek és kellően vállalkozó szelleműnek érzed magad, testközelbe kerülhetsz a múzeumban őrzött múmiákkal is. Az októberi szakkörön Bernert Zsolt antropológus lesz segítségedre a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárában. 


A szakkör keretében a kiállításokban többnyire nem látható, eredeti gyűjteményi példányokat vizsgálunk, határozunk, egyszerű kísérleteket végzünk, szakértő muzeológus kollégáink segítségével.

A gyakorlati tudnivalók: 
Minden hónapban egy szakköri foglalkozást tervezünk, amelyet a múzeum munkatársa vezet. 
Helyszín: MTM kiállítási épülete (Budapest, Ludovika tér 2-6.) 
Program időtartama: kb. 2 óra
Részvételi feltételek: a programon való részvétel ingyenes, a szakkörhöz bármikor csatlakozhatsz az év folyamán. 

Kérjük, amennyiben szeretnél részt venni a szakkörünkön, jelentkezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
A program szervezőjénél: Kispál István (06-1) 210-1075/3221,kispal.istvan@mttm.hu,
Az információs vonalunkon keresztül: (06-1) 210-1085, mtminfo@mttm.hu.

Ne feledd, a tudomány menő! Gyere te is!